NIEUWS

 

IN DE KRANT!

Musicalster worden in Varsseveld

VARSSEVELD- Toneel vereniging 'Op eigen houtje' uit Varsseveld heeft een tiener- en een jeugdafdeling. Daarmee is het voor iedereen, van jong tot oud, mogelijk om toneel te spelen. In het voorjaar van 2018 wil de jeugdtoneel groep een echte musical opvoeren en daarvoor zijn er nog een aantal enthousiaste kinderen nodig, die het leuk vinden om een rol in te vullen.

Door Walter Hobelman

"We zijn op zoek naar kinderen van negen tot dertien jaar", vertelt secretaresse Leandra Lammers."Op dit moment is er al een leuk groepje kinderen bij elkaar, maar om de musical echt goed neer te kunnen zetten zijn er nog minstens 5 kinderen nodig."

De jeugdtoneelgroep gaat aan de slag met de musical 'Brand!' Deze stoere musical gaat over het brandweerkorps uit het dorpje Kleinkapelle. Het is een brandweerkorps om trots op te zijn: een kazerne met alles erop en eraan. Veel personeel, twe grote auto's en een ladderwagen. Kortom de droom van elke gemeente. Er is maar één probleem: in een klein en rustig dorp als Kleinkapelle is nooit brand. Er gebeurt sowieso nooit wat! maar daat het brandweerkorps iets op gevonden. De kazerne is het middelpunt geworden van allerlei activiteiten. Elke morgen begint met een swingend sportuurtje voor iedereen die maar mee wil doen, de bejaardenbingo wordt in de kantine gehouden en de brandweerlui klussen er vrolijk op los. Maar dan komt er een nieuwe wethouder in het dorp. En dat geeft problemen. Helemaal nu de commandant, de oude Nol, over een paar dagen met pensioen gaat. Hoe moet dat nu met het spetterende afscheidsfeest voor Nol? En wie van de bezoekers is de nieuwe (door de wethouder aangewezen) commandant, die incognito de kazerne verkent?

"Een stoere musical, met leuke rollen voor jongens en meisjes', vindt Lammers. "Misschien zijn er kinderen die al heel lang twijfelen of ze toneelspelen leuk vinden. dan is dit een leuke mogelijkheid omdat te ontdekken. We oefenen elke woensdagavond van18.30 uur tot 19.30 uur bij het Hofshuus in Varsseveld."

Kinderen die meer willen weten of zich willen aanmelden mogen contact opnemen met Kim Schreurs. Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.opeigenhoutje.com

 

 

 

Bestuurswissel

2017 01 24 PHOTO 00001340 450x600Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 23 januari 2017 hebben we afscheid genomen van onze secretaris André Helming. Na 6 jaar deze functie te hebben uitgeoefend heeft hij zijn werkzaamheden overgedragen aan Leandra Lammers. André werd door de voorzitter bedankt voor zijn inzet en overhandigde hem een pen met inscriptie en een smakelijk mandje van de kaaswinkel.

Wij wensen Leandra veel succes en plezier in het bestuur en André bedankt!

 

  

 

 

Bestuurswissel

Op 20 januari 2016, tijdens de jaarlijkse ledenvergadering droeg onze penningmeester Nico Weijkamp zijn stokje over aan Kim Scheurs. Nico zag zich genoodzaakt, door zijn werk, om de functie neer te doen leggen. Dat betreurt een ieder en daarom werd Nico in het zonnetje gezet door middel van een prachtig boeket bloemen en een mooie pen met inscriptie. Wel blijft Nico lid van de vereniging en gaat het decor team ondersteunen. Nico bedankt!

 

 

 

Overdracht voorzittershamer

 Op 8 januari 2015, tijdens de jaarlijkse ledenvergadering vond er een bestuurswissel plaats. Onze voorzitster Willy Alblas heeft haar hamer overgedragen aan Martijn Mateman. Willy heeft de afgelopen jaren veel gedaan en betekend voor de vereniging en daarom kreeg zij een mooie pen met inscriptie en een prachtig boeket bloemen. Willy bedankt!

 

 

Soms is het te laat

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei 2014 speelden we het toneelspel "Soms is het te laat" van J.Hemmink-Kamp in het Borchuus in Varsseveld. Het publiek leefde op beide avonden erg mee met het verhaal over Susan, die een moeilijke beslissing in haar leven moest nemen. We kunnen daarom spreken van een geslaagde voorstelling door onze spelers onder leiding van Wilma Tankink (regie) en bijgestaan door onze souffleuse Marianne Hartgers.

 

 

De trein

Het jeugdtoneel speelde op 30 maart 2014 de musical "De trein". Het publiek genoot van het vlotte spel en de leuke liedjes van onze jeugdige spelers. We kunnen trots zijn op deze jeugdleden die wederom o.l.v. Nathalie Heusinkveld en Marianne Hartgens een mooie prestatite hebben geleverd. Ook het decor naar ontwerp van Janneke Schmidt en uitgevoerd door Gerard Klaassen en Dick Alblas oogstte veel bewondering.

 

 

Gestrand

Op 22 en 23 maart 2013 speelden we de komische thrillerfoto 640x480 "Gestrand" van Mary Bakker- Schoon in het Borchuus. Beide avonden was er veel publiek, dat enthousiast reageerde op het spel van Theo, Martijn, Nico, Leandra, Nathalie, Wendy en Kim onder leiding van Wilma Tankink. Vooral Kim Schreurs oogstte veel bewondering omdat zij haar rol in minder dan drie weken had moeten instuderen. Aan haar spel was niet te merken, dat ze slechts zo weinig tijd had zich de rol eigen te maken. In de oospronkelijke bezetting speelde Nienke Wisselink mee, maar zij moest wegens familieomstandigheden haar rol overdragen. Gelukkig gaat het met de familie van Nienke weer goed, zodat zij binnenkort bij een gastoptreden haar rol toch nog kan spelen.

 

 

Bestuurswissel

Op 21 januari was er een bestuurswissel in onze vereniging. 20130121 2026071 640x480Na 10 jaar op een fantastische wijze de functie van secretaris te hebben vervuld nam Nathalie Heusinkveld afscheid van het bestuur. Ze werd bij die gelegenheid benoemd tot erelid. Haar taak wordt overgenomen door André Helming. Nathalie is één van de oprichtsters van de vereniging en zij heeft er toe bijgedragen dat onze vereniging tot bloei is gekomen en een goede naam heeft opgebouwd.

 

 

Tienjarig bestaan

Op 13 november 2012 was het tien jaar geleden dat p1110649 640x480Op eigen houtje werd opgericht door Leandra Lammers, Nathalie Heusinkveld en Theo Weikamp. Dit werd op 17 november door de leden gevierd met een etentje bij Fu Hing in Varsseveld en het bijwonen van de komedie Emma's feest in schouwburg Amphion in Doetinchem. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij de professionele acteurs werden bewonderd om hun spel en het omgaan met de enorme lappen tekst: jaloersmakend. Na afloop van de voorstelling kwamen de spelers Bram van der Vlugt, Ingeborg Elsevier en Wouter de Jong nog even napraten en met ons op de foto. Aan het einde van de avond ging iedereen naar huis met een passend cadeau. We kijken alweer uit naar ons volgend jubileum!

 

 

Blijspel "De Goot"

Op 17 en 18 augustus speelden wij tijdens de Varsseveldsedsc02259 kermis het blijspel "De Goot" geschreven door Ton Davids. Bijna 300 mensen hebben onze voorstelling gezien. De reacties waren over het algemeen heel positief. We hebben met veel enthousiasme gespeeld, ondanks de hitte. En dat viel soms niet mee, daar het stuk zich in de winter afspeelde en wij dus dik gekleed op het toneel stonden. Alle medewerkers: spelers, souffleuse, decorontwerperster, decorbouwers, schminkers, licht- en geluidtechnicus en regisseuse hebben er voor gezorgd dat er een goed verzorgde uitvoering op de planken is gezet. We zijn blij met zo'n geweldige ploeg.

 

 

SOCIAL MEDIA

Volg ons op Facebook!

 

1342191851 ccink facebook 

 

 

CONTACT

Heeft u een vraag?
E-mail ons: info@opeigenhoutje.com